MONA SÖDERBLOM

Mona Söderblom, Eslöv

För mig är det intuitiva måleriet en upptäcktsresa. När jag skapar har jag inte ett bestämt motiv i tanken. Färgerna, formerna, strukturerna och experimentlustan leder mig till motivet. Jag skapar för att jag älskar att se hur färgerna interagerar med varandra, hur strukturer kan ge ideér till motiv och för att bygga upp stämningar i mina målningar.

Jag är utbildad inom Vedic Art, en metod som grundades 1988 av den svenske konstnären Curt Källman. Jag har även under 2021 deltagit i ett exklusivt coaching program med konstnärerna Ania Witwitzka och Alina Witwitzka för att vidareutveckla mitt eget konstnärskap. Här fick jag återkoppling på mina tekniska färdigheter och tips som hjälper mig att förfina min riktning i måleriet och mitt personliga uttryck. Glädjen till måleriet och min nyfikenhet att vidareutveckla mig och mitt konstnärskap är min drivkraft. Jag inspireras av så mycket runt omkring mig i min vardag men också av alla fantastiska konstnärer, både fysiskt och på internet. Att lära sig nya tekniker och försöka klura ut hur någon har fått till just den detaljen som gör att jag fastnade för deras verk är väldigt roligt. Denna nyfikenhet gör att jag gladeligen kastar mig ut i att testa olika medier och genrer.

2021 var året då jag började ta mitt måleri på allvar och har även deltagit på ett flertal utställningar, bland annat på Romele Konsthall i Veberöd (jurybedömd) och på Suicide Zero i Göteborg som var ett välgörenhetsevenemang för att belysa psykisk ohälsa. Under 2022 så har jag utställningar i Malmö, Helsingborg, Skanör, Halmstad och Hörby inbokade än så länge.

Jag ser också fram emot att under 2022 fortsätta delta i olika kurser och event, både svenska och utländska, som kommer att ge mig nya insikter och fördjupa mitt konstnärskap.

Med vänlig hälsning,

MonaThoughtful 86 x 90 cm Mixed media on jute canvas
John - The musician 30 x 30 cm Mixed media on cradled beech panel
Olivia 30 x 30 cm Acrylics on cradled beech panel
”Behind the masks Akryl, 42 x 30 cm 2500 kr
Centerpiece 15x21 cm
From North to South 15x21
Between the trees 15x21
Universums mysterier 50x60 cm
Visa mig vägen 140x110 cm
Surfin’ safarin 30x40 cm
Play for me 30x20 cm
Perspective 60x50 cm
Wildflowers 50x60 cm
pastell 31 x 24 cm
pastell 21 x 15 cm
pastell 21 x 15 cm