Anne Nkeng

Jag heter Anne Nkeng och bor i Stockholm. Jag är ursprungligen från Finland, född i Helsingfors, men kom till Sverige som mycket ung med mina föräldrar på 60 talet. Mitt konstnärsskap spänner över många år nog uppemot 35 år.  Jag har gjort så mycket med mitt liv att bildskapandet inte alltid funnits som nr 1 utan hamnat lite vid sidan av. Jag arbetar som undersköterska på ett LSS boende nu, men pluggade på universitet under många år och tog en fil kand examen i Historia. Jag har även pluggat på konstfack( bildpedagogik) då jag skulle bli bildlärare, men även studerat på RMI Berghs och då grafisk form och illustration.
Vem är jag som konstnär då? Jag gillar att kika utanför de berömda ramarna, gillar att ställa könsroller på ända och att rota i det som ibland kan vara lite obekvämt. Jag målar gärna stort och färgstark och i Akryl. Har målat i olja och äve akvarell, men gillar akrylens beteende att man kan måla lite, som med akvarell, lager på laget och få en nästan genomskinlig effekt.


Jag har ställt ut lite här och var, senast i Miami och innan dess i Zurich.
Kommande utställningar är, inte helt klart exakt datum men någon gång i slutet av året början på nästa år,på Galleri Rossochinabro i Italien Rom där kommer jag att finnas att beskåda i 2 månader.
Vad som kan vara bra att nämna är även att år 2007 blev jag Årets Konstnär på Soumiart.se men då under namnet Anne Persson Lucenius. Bilden jag vann med, som jag har med nästan överallt, heter Superman. Tavlan såldes dock många år sedan. I juryn satt bland andra Ricardo Donoso dåvarande konstnärlig ledare på Edsviks konshall.
Se även sidan:    www.artportable.com/artist/annenkeng


Anne Nkeng Akryl ”Peek a boo” 100x100 6.500
Anne Nkeng Akryl ” see me” 100x100 6,500
Anne Nkeng Akryl ”Dont see” 65x96 5.500
Anne Nkeng Akryl ”Dont speak” 65x96 5.500
Anne Nkeng Akryl 65x96 ”Dont hear” 5.500