EMELIE LINDQVIST

Mitt namn är Emelie Lindqvist, jag är 28 år gammal och kommer från Halmstad. Jag har målat hela mitt liv. För ungefär 4 år sedan valde jag att gå vidare och få ut min konst. Jag ville visa min konst och det var något som jag verkligen inte vågade, då den enbart varit för egen terapi och välmående. Med hjälp av familj och vänner började
jag exponera min konst, och folk gillade den. Jag tog kurser i företagande, men insåg snabbt att ingen kunde hjälpa mig komma in i konstens värld. Jag visste att jag skulle få jobba hårt, och det gjorde jag. Jag fick min första vernissage ungefär fyra månader efter kursen. Den var på Clarion Collection Hotel Norre Park, där jag även sålde 7 tavlor på plats.
2017 sålde jag min första tavla till en intressent i USA! Det är en dröm som blivit verklighet. Nu hittar ni min konst runt om i världen . Tyskland , Norge ,USA Mm . Min konst har rest runtom i Sverige för att visas på olika hotell. . Jag har även samarbetat med Ung Företagare Halland där jag både fått ställa ut själv och bedöma andra unga kreatörer. Det gav mig en ny syn på hur få ungdomar som får chansen att verkligen bli något inom den estetiska sektorn. Min konst har tidigare funnits på Stora Enso Nymölla, på Heagård, i Mellbystrand, Varberg och Malmö. Kuben i Falkenberg. Halmstad konstmuseum , 2 SEB på Stureplan. Mm
2020
Skulle jag ställt ut i Danmark men tyvärr Pga cove-19 så blev det inställt.  

om min konst
Jag målar mest abstrakt konst men allt började med kol och måla av landskap , djur och människor. tycker om att gå tillbaka till detta.  Jag brukar ha annat än just akryl och oljefärg. jag använder mig av textilfärg samt lite vad jag känner för . Jag målar aldrig med pensla utan allt annat för att göra det mer unikt plus att jag gärna blandar in materiella ting som masker, tråd mm. samt försöker jag ha dikter till alla mina alster då jag gärna vill att man ska kunna få mer utav konsten än att se. använda tanken på ett annat sätt. gärna vill jag att man ska se och känna själv först men att få läsa lite av ens känslor upptill brukar göra det där lilla extra. samt man får lära känna mig som person genom dikterna.
Mina tavlor präglas av de känslor som befinner sig i mitt hjärta men även av andras känslor och från händelser i deras liv. Jag målar för att förmedla en känsla som man ska kunna känna igen sig i, där den spontana känslan är den sanna. Inget är rätt eller fel.

hemsida:www.linqart.se
instagram: www.instagram.com/linqart

PÅ GÅNG