MARIA ANDERZÉN.

Skapande, färg och form har alltid varit viktigt för mig. Jag funderar mycket över samspelet mellan färger och former och prövar mig fram med olika tekniker. I mitt skapande arbetar jag just nu mest med akvarell, akryl, kollage och tryck. Jag får mycket inspiration av naturen, fåglar och andra djur, träd och blommor, mönster, färg och form.
Jag är född och uppvuxen i Vårgårda, Västergötland men bor nu sedan 19 år tillbaka i Småland.
Efter humanistisk linje på gymnasiet gick jag en termins ledarutbildning på Södra Vätterbygdens folkhögskola. Där fick jag pröva på olika former av skapande.
Under två år utbildade jag mig till fritidsledare på Lidingö folkhögskola. Där arbetade vi mycket med skapande i olika former.
Så småningom beslutade jag mig för att läsa till lärare vid Växjö Universitet. Under en termin av utbildningen studerade jag bild, (30 hp).
Jag arbetar sedan 15 år tillbaka på Rydaholms skola som svenska-, so- och bildlärare.
Jag har även deltagit i målarkurser på folkuniversitetet under tre terminer, där jag arbetat med akryl, akvarell och kollage.
Under 2016 har jag för första gången ställt ut mina tavlor och det känns både spännande och roligt.
·       Moheda bibliotek, maj 2016
·       Krokens alpacka och våffelstuga, juli 2016
·       Lörda i Hörda, juli 2016
       Galleri Darling, Stockholm juli 2017
 
Mina målningar finns att hitta på Instagram: @manderzen #manderzenmålar
Jag har även en hemsida under uppbyggnad: www.anderzenmaria.wixsite.com/konst

PÅ GÅNG:


Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Nullam porttitor augue a turpis porttitor maximus. Nulla luctus elementum felis, sit amet condimentum lectus rutrum eget.