DAREK UHRBERG

Jag heter Darek Uhrberg och är född i Polen och har bott i Sverige isnart 40 år. Min livsresa har tagit mig på olika vägar men för några år sedan upptäckte jag måleriet när jag gick en målarkurs i Göteborg. Då tändes lusten att måla och har utvecklats mycket sedan dess. Jag testar ofta olika tekniker och medier. Nu har jag min egen ateljé i Sandarne och ställer aktivt ut mina verk. Just nu arbetar jag mycket med mixed media.


För mig är det du som betraktare som tolkar och känner själv hur du upplever mina verk med alla dina sinnen. Konst är något väldigt individuellt och därför gillar jag inte att sätta ramar för det. Jag vill att du njuter fullt med konsten som jag kan erbjuda dig med din egen känsla och upplevelse av den.


I skapandet är frihet och endast jag själv som som kan sätta gränser i kreativiteten. Jag provar och utforskar gärna och det är väldigt spännande samt att man får ett visst resultat. Detta ger mig möjlighet att kunna leka med former, färger och struktur. Verktyg jag använder är målarpenslar, målarknivar, svampar, tops, borstar m.m.
-Tavlorna växer fram och utvecklar sig själv, det finns inget rätt
eller fel. Jag går efter min egen känsla och utforskar. En lek med kreativiteten och flödet. Jag använder ofta meditativ musik och rökelse när jag sätter igång att måla, detta får mig att komma in i ett flöde där tid och rum står stilla.
Inom mig händer det väldigt mycket under processen. Starka känslor dominerar under skapandet. Jag älskar processen och att vi under livets gång hela tiden utvecklas. Inspirationen till min konst får jag genom resor, möten med människor, meditationer, kontakt med mina känslor, musik, natur och att vara här i nuet.

Följ mig gärna på instagram och facebook eller ta en sväng in på min
hemsida.
www.darekuhrberg.se
Instagram: dareksatelje
Facebook: Darek Uhrberg
E-post: darek.2@icloud.com
Tel. 072-854 53 33


Magic winter 2 canvas 40x50cm Mixed Media 4500kr
Magic winter 3 canvas 30x40cm Mixed Media 4000kr
Karisma canvas 50x70cm Akryl 4500kr
Havet canvas 30x40cm Akryl och silkespapper 1900kr
WE bild the world canvas 40x50cm Mixed Media 3500kr
Havet canvas 30x40cm Akryl och silkespapper 1900kr
Poppies 2 canvas 40x40cm Mixed Media 4000kr
Poppies 3 canvas 40x40cm Mixed Media 4000kr